Volkstuin van Bemar

Cornus Alba Sibirica

bloemen in april in de kornoelje

Cornus Alba Sibirica ( witte kornoelje) is een bladverliezende struik die door zijn rode takken in de winter aantrekkelijk is om te zien. In de zomer bloeit de struik met room, gele bloemen, gevolgd door witte of blauwe bessen.

Na de bloei krijgt Cornus alba ‘Sibirica’ een schitterende herfstkleur waarbij het blad net zo rood wordt als de takken. In de herfst, nadat Cornus alba zijn bladeren heeft laten vallen, worden zijn felgekleurde, rode takken pas goed zichtbaar. Breng in maart, nadat de struik gesnoeid is, wat mest voor sierheesters of compost rond de voet van de plant aan.Probeer ook eens lage beplanting aan de voet van de struik neer te zetten. b.v.winterbloeiende Helleborus.

Cornus alba ‘Sibirica’ kan 250 tot 300 cm hoog worden. Cornus alba ‘Sibirica’ staat graag op een zonnige plek in de heesterborder maar verdraagt ook schaduw en vochtige standplaatsen.

Cornus Alba Sibirica ( witte kornoelje) is een bladverliezende struik die door zijn rode takken in de winter aantrekkelijk is om te zien.
%d bloggers liken dit: