Volkstuin van Bemar

Courgette-Doperwtjes soep

Heb je een moestuin en kweek je daar courgettes in, dan is dit een lekker recept om eens uit te proberen.Van 1 courgetteplant heb je immers wekenlang vruchten en soms per dag een nieuwe vrucht.Dus wat doe je daarmee?

Recept voor 4 personen

  • 1 ui,gesnipperd
  • 1à2 tenen knoflook,gesnipperd
  • 2 flinke courgettes,in blokjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 800ml groente bouillon
  • 350gr verse doperwtjes
  • 2-3 eetlepels crème fraîche of dikke yoghurt
  • een paar takjes gesnipperde bieslook of een bosuitje fijngesnipperd
  • takje lavas

Bereiden

1)Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui zacht in ongeveer 5 minuten.

2)Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en fruit al omscheppend ongeveer 2 minuten.

3)Schenk de bouillon in de pan en breng het met het takje lavas aan de kook.Draai het vuur laag en voeg de doperwtjes en courgetteblokjes toe,maar houd ongeveer 2-3 eetlepels erwtjes achter.

5)Pureer de soep met een staafmixer.Proef of de soep nog extra gekruid moet worden.Meng de achtergehouden doperwtjes door de gladde soep.

6)Verdeel de courgette/doperwtjessoep over 4 kommen en garneer met de crème fraîche of dikke yoghurt en knip hierboven de bieslook klein.

%d bloggers liken dit: