Volkstuin van Bemar

Courgettelasagna met makreel

In deze periode geven de drie courgetteplanten dagelijks vruchten.Ik ben op zoek gegaan naar een recept en vond dit op internet. Ik heb de lasagnebladen vervangen door courgetteplakken en verse tomaten gebruikt ipv een blikje. In het originele recept gebruikten ze 175 gram gestoomde makreel, ik heb meer ingrediënten gebruikt en gebruikte het vlees van een hele gerookte makreel.Ik had de spinazie niet geheel ontdooit, gebruikt. Hierdoor was er veel vocht en dat moest ik eraf gieten.Maar hij smaakte erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout of verse tomatenblokjes van plm 4 tomaten
  • 1 gerookte makreel
  • 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • nootmuskaat
  • peper
  • 1 grote courgette
  • half zakje geraspte kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.De courgette kun je met de kaasschaaf makkelijk in dunne plakken snijden
  2. Fruit de ui glazig en voeg daarna de prei toe en fruit die mee.
  3. Voeg de paprika en de to matenblokjes toe en laat dit enkele minuten sudderen.
  4. Maak de makreel schoon : Meestal is hij al open gesneden en als je hem als het ware open klapt, zie je de graat  gewoon liggen en kun je hem er grotendeels heel makkelijk uithalen. Ik snij zelf altijd het gedeelte van de graat bij de staart door en trek hem dan voorzichtig omhoog richting de kop.
  5. Verdeel het makreelvlees in stukjes [ verwijder de evt graten nog!]en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
  6. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
  7. Warm de oven voor op 200 graden.
  8. Beleg de bodem van een ingevette ovenvaste schaal met courgetteplakken.
  9. Verdeel de uitgelekte spinazie er over.
  10. Dek af met plakken courgette en schep er de groente-makreelsaus op. Leg de rest van de courgetteplakken er op.
  11. Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de courgette lasagne.
  12. Laat de courgettelasagne onder de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden
%d bloggers liken dit: