Volkstuin van Bemar

Druivengelei

Ik maakte dit jaar druivengelei:

Ik kookte de gewassen druiven in een grote pan en liet het sap daarna eerst in een vergiet uitlekken en perste ze uit met de stamppot stamper.Daarna deed ik ze nog een keer door de roerzeef en liet het sap nog zachtjes doorkoken met een kaneelstokje.Ik voegde de halva variant geleisuiker toe[ zie verhouding op de verpakking] en goot het daarna in schoon gekookte glazen potjes. Even onderste boven zetten om ze vacuüm te laten trekken.Let goed op dat de rand van de potjes schoon blijft.Heerlijk bij bv wild, maar mijn kleindochters vinden het ook lekker op brood en ik vind het lekker door de vla.

gelei van 3 soorten druiven
druivenpers

Een ander recept wat ik vond op internet maar wat ik nog niet zelf heb geprobeerd, is deze:

Was de druiven en haal ze van de stelen. Doe in een pan en per 2 kg druiven voeg je toe:
1 glas rode wijn
Sap van 1 limoen
Verse rozemarijn en thijm
5 jeneverbessen
5 peperkorrels
Snuf zout
1/2 lepel balsamico.
Koken tot de druiven stuk gaan en wat af laten koelen.
Door de passe-vite draaien, zodat vellen en pitten verwijderd worden.
Van het sap (plus pulp) en geleisuiker (2op1) jam koken.
Smaakt heerlijk op brood, maar is ook lekker in taarten, rode kool en bij wild.
Het recept is volgens mij van Marjoleine de Vos.

%d bloggers liken dit: