Volkstuin van Bemar

Welkom

Mijn naam is Margriet.

Sinds 2014 hebben mijn man en ik een volkstuin.Wij zijn begonnen met een tuin van 160 m2.We wisten niets van een moestuin af, hadden altijd wel een tuin bij ons huis gehad, maar die was alleen met bloemen en een enkel boompje.Wel viel ik altijd op cottage-achtige tuinen,dus echt een doorsnee rijtjes huis- tuin was het nooit.

Na 3 jaar konden we een dubbele tuin achter onze tuin erbij huren.Die was van een oudere vrouw die hem jarenlang gehad heeft samen met haar man,maar door haar leeftijd ook al jaren niet meer kon bijhouden.

Nu hebben wij in 2017 500 vierkante meter volkstuin tot onze beschikking. Ik hield altijd een schriftje bij met het wel en wee van de tuin, maar vanaf nu schrijf ik het op deze website.De blogs vormen een soort van tuindagboek en beschrijven het wel en wee op de tuin.We zijn op alle drie de tuinen begonnen met heel veel onkruid en verder niets.We hebben veel werk verzet om te komen wat we nu bereikt hebben.We zijn er echter nog lang niet en de tuin zal zich door blijven ontwikkelen .In de loop van de tijd zal ik nog dingen gaan toevoegen, zoals beschrijvingen van planten, groenten, kruiden, struiken en bomen. Ook vind ik het leuk om met alles wat wij in de tuin kweken, gerechten te maken.De gewone Hollandse pot kent iedereen wel en zal ik niet beschrijven maar wel als ik een succesvol gerecht gemaakt heb.Dit alles kun je terug lezen op de pagina’s bovenaan de website.Veel lees plezier en ik vind het leuk als je een reactie achter laat!