Volkstuin van Bemar

Salade van Quinoa met mais en sperziebonen

salade van Quinoa met mais en sperziebonen

salade van Quinoa met mais en sperziebonen

Ik zag in een tv programma dat dit gerecht gemaakt werd.Ik viel pas later in en heb niet precies kunnen zien welke hoeveelheden en wat er precies allemaal in gedaan werd.Hier mijn recept

Benodigdheden:
  • 1 pak Quinoa
  • mais, ik gebruikte zelf 4 verse kolven suikermais uit de tuin, maar je kunt natuurlijk ook mais uit pot of blik gebruiken
  • bosje bosui in ringetjes gesneden
  • plm 4 ons sperziebonen
  • sap van 1limoen
  • koriander, deze gebruikte ik ook uit de tuin, variant Vietnamese koriander
  • wokolie
  • peper en zout
  • bouillonblokjes

1: Kook de quinoa, ik heb er een groentebouillonblokje bij gedaan voor de smaak

2: Kook de sperziebonen met wat zout beetgaar

3: Op tv wokte de dame de mais die ze van de kolf af had gesneden.Ik heb de kolven eerst gekookt en daarna de mais eraf gesneden.

4: Wok de mais in de olie

5: Voeg de bosui toe

6:Meng de quinoa, sperziebonen, mais en bosui door elkaar en roer er 3 of naar smaak meer eetlepels limoensap aan toe.Voeg evt wat vers gemalen peper toe.

6: Strooi en fijn gesnipperde korianderblaadjes aan toe

Deze ” salade” kun je zowel warm als koud eten.

Tip: voor een extra twist is het denk ik lekker om er bv mango,ananas of perzik bij te serveren.

 

Eet smakelijk!

Mocht je dit recept zelf uitproberen hoor ik het graag van je!

 

 

%d bloggers liken dit: