Volkstuin van Bemar

Stamppot pastinaak en prei

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 400 gram pastinaak
  • 1 peer
  • 30 gram pecannoten
  • klontje boter
  • snufje nootmuskaat
  • 30 gram rucola
  • 50 gram gorgonzola [of spekreepjes zoals ik gebruik]
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met wat zout in circa 20 minuten gaar.

Halveer en was de prei. Snijd dunne ringen van de prei. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de prei circa 2 minuten. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 8 minuten. Schil de peer en snijd in blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan circa 2 minuten. Hak de pecannoten grof.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter en wat nootmuskaat toe en stamp tot puree. Voeg de gewokte groente en peer toe. Voeg de rucola toe en roer alles voorzichtig door.[ zelf vind ik het lekkerder de rucola erover heen te doen ipv er doorheen]

Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de gorgonzola over de stamppot en bestrooi met de pecannoten.Omdat wij niet van gorgonzola houden, gebruik ik spekreepjes in de plaats daarvan.

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: