Volkstuin van Bemar

Tuinbonen met kerrierijst

Benodigdheden:

  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 600 gram tuinbonen [uit de diepvries]
  • 400 gram rijst
  • kabeljauw, ik had plm 400 gram
  • massala of kerriepoeder, 2 eetlepels
  • cherry tomaatjes
  • rozijnen, 4 eetlepels
  • 700 ml groentebouillon van tablet
  • olie of vloeibare margarine
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Fruit de gesnipperde uien in de koekenpan
  • Voeg de rauwe rijst en de massala toe en fruit dat mee
  • Voeg de tuinbonen, rozijnen en tomaatjes toe
  • Snij de kabeljauw is grove stukken en bestrooi ze met peper en zout
  • Leg de kabeljauw bovenop het rijst-bonenmengsel.
  • Deksel op de koekenpan en laat in plm 30 minuten gaar sudderen

Houdt je niet van vis, het is ook lekker met kippedijfilet.Kruiden met peper en zout en evt wat massala.Die braad je eerst rondom bruin en dan leg je het bovenop het rijst-bonenmengsel of mee te sudderen.

Garneer met wat platte peterselie, wat gesnipperde bieslook en een plakje citroen.

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: