Volkstuin van Bemar

Tuinbonenhussel

Tuinbonen:

 

Nog nooit heb ik tuinbonen gekookt, dit jaar[ 2017] hebben we ze voor het eerst in de tuin. Na het plukken en doppen, bleef er voor 1 maaltijd aan bonen over. Na wat googelen heb ik mijn eigen twist er aan gegeven en hebben wij dit bij gebakken aardappeltjes gegeten:

Ingrediënten:

plm 300 gr tuinboontjes
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 sjalotjes, fijngesnipperd
125 gr gerookte spekblokjes
1 rode puntpaprika in blokjes
5 cherrytomaatjes
1 el (olijf-) olie
1 el citroensap
verse peterselie

verse munt , blaadjes van een paar takjes
1/2 tl cayennepeper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Kook de tuinbonen gaar. Bak de spekjes bruin en haal ze uit het vet.
Bak in het vet de sjalot, paprika en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
Voeg de kruiden toe  en wok het heel even.serveer met wat verse peterselie er overheen

[ gemaakt mei 2017]

Afbeeldingsresultaat voor tuinbonensalade met munt

 

 

 

%d bloggers liken dit: