Volkstuin van Bemar

Welkom op onze volkstuin!

januari 2014: het begin van de eerste tuin
het begin met alleen onkruid
september 2016: Het begin van de tweede tuin

 

Mijn naam is Margriet.Ik heb samen met mijn man een volkstuin aan de rand van onze woonplaats, Ridderkerk.Op deze website schrijf ik met regelmaat blogs over onze volkstuin, die wij sinds 2014 hebben.

Pas toen wij op een appartement gingen wonen, merkten we hoezeer we onze tuin misten.De start van de moestuin was daar: Wij zijn begonnen met een tuin van 160 m2. We wisten niets van een moestuin of volkstuin af.

Na 3 jaar konden we een dubbele tuin achter onze oorspronkelijke tuin erbij huren. Die was van een oudere vrouw die hem jarenlang verwaarloosd had.Nu hebben wij  een volkstuin van 350 m2.

Ik hield altijd een schriftje bij met het wel en wee van de tuin, wanneer ik iets zaaide, hoe de opbrengst was.In plaats van dat schriftje schrijf ik nu blogs over de volkstuin op deze website.Het is mijn persoonlijke”database”. Alle planten, struiken, bomen, groenten en fruit die wij in de tuin hebben, voeg ik toe.Hierdoor hoef ik niet steeds te googelen wanneer ik moet zaaien of hoe een plant etc.verzorgd moet worden. Ik hoop dat jullie, als bezoekers hier ook profijt van hebben.

Fotografie:

Een gevolg van bloggen is dat je steeds meer foto’s gaat maken.Ik maakte altijd al veel foto’s van de tuin ,maar vaak met mijn telefoon.Sinds plm 2  jaar maak ik foto’s met mijn camera, Sony 6300.Steeds meer is fotografie mijn hobby geworden naast het tuinieren. Ik kocht een macrolens en naast de foto’s van bloemen etc uit de tuin, kun je ook met regelmaat blogs zien met andere onderwerpen buiten onze volkstuin. Onder het menu [macro]fotografie kun je de foto’s bekijken in submenu’s.

Veel lees plezier en ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

september 2017

augustus 2018

augustus 2019
%d bloggers liken dit: