Volkstuin van Bemar

Welkom en volg de blogs over onze volkstuin !

januari 2014: het begin van de eerste tuin
het begin met alleen onkruid
september 2016: Het begin van de tweede tuin
Welkom op deze website die gaat over onze volkstuin! 

Sinds 2014 hebben mijn man en ik een volkstuin.  Wij hadden altijd wel een tuin bij ons huis gehad. In die tuin stonden altijd alleen  bloemen en een enkel boompje. Wel viel ik altijd op cottage-achtige tuinen, dus echt een doorsnee rijtjes huis- tuin was het nooit.Pas toen wij op een appartement gingen wonen, merkten we hoezeer we de tuin misten.De start van de moestuin was daar:Wij zijn begonnen met een tuin van 160 m2. We wisten niets van een moestuin of volkstuin af.

Na 3 jaar konden we een dubbele tuin achter onze oorspronkelijke tuin erbij huren. Die was van een oudere vrouw die hem jarenlang verwaarloosd had.

Nu hebben wij  500 vierkante meter volkstuin tot onze beschikking. Ik hield altijd een schriftje bij met het wel en wee van de tuin, maar in plaats daarvan schrijf ik nu blogs over de volkstuin op deze website.Het is mijn persoonlijke”database”. Alle planten,struiken,bomen,groenten en fruit die wij in de tuin hebben of hadden,voeg ik toe.Hierdoor hoef ik niet steeds te googelen wanneer ik moet zaaien of hoe een plant etc.verzorgd moet worden. Ik hoop dat bezoekers hier ook profijt van hebben.

In de pagina’s” tuin door de jaren heen” kun je foto’s zien van hoe wij begonnen zijn.

Mijn blogs vormen een soort van tuindagboek en beschrijven het wel en wee op de volkstuin.We zijn op alle drie de tuinen begonnen met heel veel onkruid en verder niets.We hebben veel werk verzet om te komen tot wat we nu bereikt hebben.We zijn er echter nog lang niet en de tuin zal zich door blijven ontwikkelen .Naast de blogs over de volkstuintuin post ik ook met regelmaat een blog die gaat over de belevenissen met onze kleindochters op de tuin.Zij zijn nog klein,maar we proberen ze zoveel mogelijk te leren over de natuur.

Biologisch tuinieren:

Daarnaast zoek ik naar een goede manier om biologisch te tuinieren. Ik lees artikelen of blogs van anderen  en probeer daar een voor onze tuin werkbare manier uit te destilleren.Soms lees ik iets wat ik belangrijk vind om te delen en wijd daar dan ook een blog over, zoals bijvoorbeeld over de bijensterfte.

Ik zal de website  in de loop van de tijd  nog wijzigen door onderwerpen en pagina’s  toe te voegen.Onderwerpen zullen bv beschrijvingen van planten,bomen,struiken en kruiden worden die wij in de tuin hebben.

Eten uit de tuin:

Ik vind het leuk om met alles wat wij in de tuin kweken, gerechten te maken.De gewone Hollandse pot kent iedereen wel en zal ik niet beschrijven.Echter als ik een succesvol gerecht gemaakt heb,zal ik die toevoegen.Die kun je vinden in de sub-kopjes onder de pagina “koken uit eigen tuin“.

Dit alles kun je terug lezen op de pagina’s bovenaan de website en op de frequente blogs.

Veel lees plezier en ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

 

september 2017

augustus 2018

augustus 2019
%d bloggers liken dit: