Volkstuin van Bemar

Welkom!

januari 2014: het begin van de eerste tuin
het begin met alleen onkruid
september 2016: Het begin van de tweede tuin

Welkom op deze website met blogs over onze volkstuin! 

Mijn naam is Margriet.Ik heb samen met mijn man een volkstuin aan de rand van onze woonplaats, Ridderkerk.Op deze website schrijf ik met regelmaat blogs over onze volkstuin, die wij sinds 2014 hebben.

Pas toen wij op een appartement gingen wonen, merkten we hoezeer we de tuin misten.De start van de moestuin was daar: Wij zijn begonnen met een tuin van 160 m2. We wisten niets van een moestuin of volkstuin af.

Na 3 jaar konden we een dubbele tuin achter onze oorspronkelijke tuin erbij huren. Die was van een oudere vrouw die hem jarenlang verwaarloosd had.Uiteindelijk bleek de 500 m2 wat teveel en hebben we 150 m2 weer terug gegeven aan de vereniging.

Nu hebben wij  350  m2 volkstuin tot onze beschikking. Ik hield altijd een schriftje bij met het wel en wee van de tuin, wanneer ik iets zaaide, hoe de opbrengst was.In plaats van het schriftje schrijf ik nu blogs over de volkstuin op deze website.Het is mijn persoonlijke”database”. Alle planten,struiken,bomen,groenten en fruit die wij in de tuin hebben of hadden,voeg ik toe.Hierdoor hoef ik niet steeds te googelen wanneer ik moet zaaien of hoe een plant etc.verzorgd moet worden. Ik hoop dat bezoekers hier ook profijt van hebben.

Op de pagina’s” tuin door de jaren heen” kun je foto’s zien van hoe wij begonnen zijn.Door die jaren heen ben ik mij ook meer gaan bezighouden met fotograferen.Met name in de tuin maak ik in een seizoen honderden foto’s. Soms maak  ik ook foto’s van stillevens of macrofoto’s.

Naast de blogs over de volkstuin post ik ook met regelmaat een blog die gaat over de belevenissen met onze kleinkinderen op de tuin.Zij zijn nog klein,maar we proberen ze zoveel mogelijk te leren over de natuur.Ook schrijf ik soms over dingen die mij bezig houden maar wel met de natuur te maken hebben.

Eten uit de tuin:

Logisch gevolg van een moestuin is dat je wat moet met al die groenten en fruit.Ik vind het leuk om met alles wat wij in de tuin kweken, gerechten te maken.De gewone Hollandse pot kent iedereen wel en zal ik niet beschrijven.Echter als ik een succesvol gerecht gemaakt heb,zal ik die toevoegen.Die kun je vinden in de sub-kopjes onder de pagina “koken uit eigen tuin“.

Dit alles kun je terug lezen op de pagina’s bovenaan de website en op de frequente blogs.

Veel lees plezier en ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

 

september 2017

augustus 2018

augustus 2019
%d bloggers liken dit: