het begin met alleen onkruid
september 2016: Het begin van de huidige tuin

 Mijn naam is Margriet. Ik heb samen met mijn man een volkstuin aan de rand van onze woonplaats, Ridderkerk.Op deze website schrijf ik met regelmaat blogs over onze volkstuin, die wij sinds 2014 hebben.

Pas toen wij op een appartement gingen wonen, merkten we hoezeer we onze tuin misten.De start van de moestuin was daar. We wisten niets van een moestuin of volkstuin af. Onze tuin is 350 m2 groot en is geen doorsnee volkstuin. We hebben er groenten en fruit voor eigen gebruik. We telen biologisch. Een groot deel van de tuin is ook beplant met bloemen en struiken.Voor onze vier kleinkinderen is ook ruimte om te spelen.

Een gevolg van bloggen is dat je steeds meer foto’s gaat maken.Ik maakte altijd al wel foto’s van de tuin ,maar met mijn telefoon. Sinds ik in 2020 een camera kocht, maak ik foto’s met Sony 6300. Steeds meer is fotografie mijn hobby geworden naast het tuinieren. Ik kocht een macrolens en naast de foto’s van bloemen etc uit de tuin, kun je ook met regelmaat blogs zien met andere onderwerpen buiten onze volkstuin. Onder het menu [macro]fotografie kun je de foto’s bekijken in submenu’s.

Naast blogs over de tuin schrijf ik ook regelmatig iets over bv vakanties of tripjes die we maken.

Veel lees plezier en ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

september 2017

augustus 2018

augustus 2019