Volkstuin van Bemar

Aardbeienjam

Als je een tuin hebt met een aardbeienbed, dan zijn de aardbeien vaak tegelijkertijd rijp.Dan zit je opeens met kilo’s aardbeien waar je iets mee moet. Je kunt ze weggeven maar ook bijvoorbeeld deze lekkere aardbeienjam van maken.

Benodigdheden

Bereiding

De vruchten pureren of fijn prakken en in een grote, hoge pan doen. De geleisuiker speciaal er goed doormengen. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het hele oppervlak van de massa borrelt en dit door roeren niet meer ongedaan wordt gemaakt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De aardbeienjam is hierna 1 jaar houdbaar.Controleer wel regelmatig of ze nog steeds vacuüm zijn, want anders is de jam niet goed meer.Na openen de aardbeienjam gekoeld bewaren.

potten aardbeienjam

Variant

Ik maakte een jam van twee derde aardbeien en een derde rabarber.Deze was eigenlijk nog lekkerder van smaak. Dus ik kan hem zeker aanbevelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: