Icarus blauwtje op de dropplant
icarusblauwtje in de dropplant

Soorten

In onze tuin heb ik drie soorten Agastaches, een paars, een oranje en roze bloeiende soort.

Paars

Agastache Blue Fortune of Dropplant is een mooie langbloeiende plant Hij bloeit met lila- blauwe bloemen in aren.Bijen en vlinders bezoeken d plant graag.

Deze winterharde plant  wordt ongeveer 80 -100cm hoog.

Dropplant dankt zijn naam aan de dropgeur die het blad het blad afgeeft bij het wrijven over het blad of het kneuzen ervan.

Agastache is een gemakkelijke vaste plant en laat zich  goed combineren met allerlei andere borderplanten.

Standplaats Agastache

De plant staat graag in de zon / halfschaduw.

De grond kan het best vochtig zijn, maar moet goed waterdoorlatend zijn. Als het te droog weer is voor lange tijd,zou de plant is  bevattelijk zijn voor ziekten,zoals bv meeldauw. Geef regelmatig water om dit te voorkomen, maar sproei niet op het blad van de plant.

Zelf heb ik gemerkt dat een te natte plek ook niet goed is, op de plaats waar ik hem had is hij twee maal doodgegaan. Ik denk door teveel nattigheid omdat het regenwater van een afdak daar naar beneden kwam…..

Bloei

Agastache bloeit van juli t/m september met mooie lila- blauwe aren. De plant wordt druk bezocht door bijen, hommels enz.

Ik laat de uitgebloeide bloemen  in de winter zitten.Ze zijn nog mooi om te zien en er komen vogels op af om van de zaadjes te eten.

In het voorjaar snoei ik de plant terug tot vlak boven de grond

dropplant
dropplant
agastache in november

Vermeerderen

Dit jaar heb ik de dropplant gezaaid, voor het eerst. Dat is ook goed gegaan, aan het eind van de zomer stond de plant in bloei. Weliswaar slechts twee stelen, maar dat kunnen er alleen maar meer worden volgend jaar.

Oranje

De oranje soort heet “Fleur”.Deze wordt plm 70 cm hoog en net als de paarse soort bloeit hij het hele seizoen door. Ook deze trekt veel insecten aan.

Roze

Deze soort draagt de naam Rosie Posie

Leuk als je een reactie achterlaat!