Eindelijk heeft het dan geregend, gisteren waren we niet in de gelegenheid naar de tuin te gaan en wat een geluk: het regende bijna de hele dag met tussenpozen. Vol goede moed vandaag al vroeg naar de tuin gegaan.Het miezerde vanmorgen nog wat van tijd tot tijd, maar die tijd gebruikten we dan maar voor een bakkie, nog een bakkie en nog een bakkie…….Na de middag klaarde het op en begon uiteindelijk de zon wat door te breken.We dachten dat het best goed had doorgeregend en Ben wilde daarom een stuk gras weg gaan steken. Toen we met de nieuwe tuin begonnen, hebben we veel gras ingezaaid om het zo makkelijk mogelijk te hebben en omdat we niet meteen voor ogen hadden wat we wilden gaan doen met de tuin. Van lieverlee zullen we steeds wat gras weg gaan halen om daar toch nog bakken oid te gaan maken. Onder het gras bleek de grond toch nog kurkdroog te zijn, maar na een aantal uur zwoegen had hij in de middag het stuk klaar wat hij wilde.En zo ziet het er nu dan uit:

gras weggestoken

Morgen zal ik voor de laatste maal gaan proberen sperziebonen te zaaien, misschien dat het hier wel lukt, zo’n mooi nieuw stuk grond, daar wil je toch als boon wel in staan?

In de tussentijd ben ik zelf bezig geweest  in het stukje tuin voor de kas, ik had daar gipskruid gezaaid, maar door de regen lag dat helemaal plat. Is wel jammer, want het zag er vorige week heel leuk uit.

Ik heb alles eruit getrokken en de grond schoongemaakt van onkruid. Ook hier was de grond eigenlijk nog kurkdroog net onder het oppervlak. Ik had vorig jaar een aantal aardbeien gestekt en die wil ik nu bij de kas zetten.Tegelijkertijd al de tomaten die aan beide kanten van de kas staan, gediefd en getopt.Onvoorstelbaar zo hard als die tomaten ook groeien, want ik had het vorige week ook nog gedaan ☻In de kas zelf kon ik nu ook goed werken, afgelopen week kon je er behalve water geven niets doen, het was er zo’n 35-38 graden.De komkommers groeien tegen de klippen op, vandaag heb ik er  8 geoogst, wat doe je nu met 8 komkommers? Het zelfde geldt voor de courgettes elders in de tuin, niet tegen aan te eten!

  • komkommer in de kas

En zo vliegt de tijd en is de dag zo weer voorbij!We nemen ons altijd voor rustig aan te doen, maar stil zitten zit niet echt in ons en dus was het al met al toch geen lazy sunday!

Leuk als je een reactie achterlaat!