Volkstuin van Bemar

Aubergine

De aubergine is een plant uit de nachtschade familie.
Ze heeft een glanzende donkerpaarse schil, daar is de kleur aubergine naar vernoemd.Het vruchtvlees is wit. De smaak is neutraal/ iets bitter en zit voornamelijk in de schil. Dat heeft het voordeel dat deze vrucht met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met knoflook of kruiden zoals marjolein en basilicum. Een bekend Grieks gerecht met aubergine is moussaka.

aubergine “Black Beauty”

In 2017 hebben wij voor de eerste keer aubergines gekweekt, zowel in de kas als buiten.Het ras heet Black Beauty. De oogst buiten was eigenlijk veel beter als in de kas.Hierdoor hebben we in 2018 alleen maar buiten gekweekt.Het werden mooie grote vruchten, misschien ook omdat het zo’n warme zomer was.

aubergine in de kas
in de kas werden de vruchten minder groot en per plant kwamen er maar plm 3

In 2019 heb ik de aubergines weer alleen buiten gekweekt en weer had ik een grote oogst van mooie vruchten.Weliswaar iets kleiner dan de vruchten uit de winkel,maar voor ons prima.

%d bloggers liken dit: