Bestolen

Toen we vorig weekend op de tuin kwamen om te kijken of er schade was van de harde wind, zagen we tot onze ontsteltenis dat de deuren van onze schuurtjes geforceerd waren en er spullen uit onze schuur verdwenen waren. Wat een klap in je gezicht is dat!

Ons tuincomplex is een afgesloten complex waar je alleen met een sleutel op kunt komen, waardoor je bijna wel moet concluderen dat het een van de medetuinders geweest moet zijn. Wat we ons moeilijk kunnen voorstellen omdat we met niemand onenigheid hebben of zo en onze tuin staat altijd open voor iedereen. Ben helpt ook met regelmaat andere tuinders met iets. Het is daarom een echte deceptie. Heel jammer dat dit is gebeurd, want het geeft nu even een domper op het naar de tuin gaan.

Kaki

Gisteren gingen we weer even kijken en toen zag ik dat alle kaki’s van de boom af waren. Vorige week begonnen ze juist wat geel te kleuren, dus ik dacht ze nog een week of 2 te laten hangen. In eerste instantie denk je door het voorval van de week ervoor dat ze ook gestolen zijn,maar bij nader inzien denk ik toch dat vogels de schuldigen zijn, ik zie nl geen voetstappen rond de boom en hij staat midden in een perkje.Dus goede leer voor volgend jaar: ik moet ze er eerder afhalen of een net over de boom hangen.Het is wel jammer, ik was zo trots op de 6 mooie grote kaki’s in de boom….Ik ga de boom extra vertroetelen met lekkere compost zodat hij hopelijk volgend jaar weer vrucht gaat geven.

Op de foto hieronder hangen ze nog in de boom ☻

kaki
kaki

Voor wie dit blog leest en interesse heeft in zaden, ik heb van een aantal bloemen zaad opgevangen en dit is te bestellen, zie boven aan de startpagina de tab “zaden bestellen”

Leuk als je een reactie achterlaat!