bloemetjes plukken

Afgelopen seizoen is onze kleindochter vaak mee naar de tuin geweest en leerde ik haar aan de bloemen te ruiken en madeliefjes te plukken.

madeliefjes plukken

Nu is het al een paar weken te koud of te nat om er met haar heen te gaan.Afgelopen donderdag was ze weer bij ons. We hadden gezellig kerstkoekjes gebakken en toen ik alles aan het opruimen was en ik even om de hoek keek wat ze aan het toen was, trof ik dit aan: mijn pannekoekplant kaalZe was al televisie kijkend al de blaadjes van mijn gestekte pannekoekplant aan het plukken. Toen ik vroeg wat ze nu aan het doen was, ging ze doodleuk aan alle blaadjes ruiken, alsof ze zeggen wilde: dat zie je toch!

We konden er alleen maar smakelijk om lachen. Hoe kun je haar kwalijk nemen dat ze niet weet dat een kamerplant niet om te plukken is ? Alhoewel ik haar er stiekem van verdenk dat ze dat best weet…….☺

 

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

1 gedachte over “bloemetjes plukken

  1. Marjon zei:

    Jong geleerd oud gedaan…..

    Wel grappig …….

    Fijne dagen Marjon en Wil

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: