Zaaitijd juni tot in augustus. Na ca. 6 weken kun je de zaailingen uitplanten.Houdt een afstand aan van ca. 50 x 60 cm. Boerenkool kan op alle grondsoorten geteeld worden.

Boerenkool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. In het begin van de groeiperiode de grond goed vochtig houden. Boerenkool is oogstbaar van oktober tot december-januari.

Gebruik:

Boerenkool is natuurlijk het meest bekend van stamppot, natuurlijk met spekjes en een rookworst.
Maar boerenkool is ook lekker in ovenschotels (met zoete aardappel, amandelen en spekjes!), soepen (met courgette, kokos en koriander), smoothies (ideaal met spinazie en venkel) of zelfs stoofgerechten (suddervlees of groentestoofjes). De recepten zijn van 24 Kitchen Het is bijzonder geschikt om in te vriezen.

In seizoen 2017 hadden we boerenkool op de tuin:

BIOLOGISCH GETEELD ZAAD Boerenkool Halfhoge groene heeft licht tot donkergroen fijn gekruld blad. Het gewas wordt halfhoog en kan goed tegen lichte vorst en daarom zeer geschikt voor de herfstteelt.

Wij hadden het nog nooit gegeten omdat we beiden het als kind niet lekker vonden.Maar met een twist aan het klassieke recept was het toch heel lekker!