Cortaderia selloana 'Alba'

Pampasgras

Het pampasgras (Cortaderia selloana) is een fors, laat bloeiend siergras uit Zuid-Amerika. Het gras komt voor op de pampa, een subtropisch natuurlijk grasland, daar is dit siergras wintergroen. De witte pluimen verschijnen in augustus/ september. In de winter heeft de plant daarom ook nog sierwaarde.

Wanneer pampasgras snoeien

Omdat het pampasgras in een strenge winter wel wat bescherming kan gebruiken, knipt u dit siergras bij voorkeur pas in het voorjaar terug. Bovendien is de hele plant nog tot diep in de winter decoratief. Als het blad vlak voor de winter geel verkleurd is, kunnen de bladeren bij elkaar gebonden worden. Gebruik eventueel ook een rietmat of noppenfolie. Zo wordt het hart van de plant tegen kou en teveel nattigheid beschermd. Gooi ook wat afgevallen bladeren rond de voet van de plant en strooi af met en dunne laag compost.

Standplaats

Plant het pampasgras op een open, warme en zonnige plek in voedzame, goed doorlatende grond. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet gaat bloeien.

Pluimen

De witte pluimen zijn heel decoratief en kun je ook binnen zetten.Zet ze in een vaas zonder water en ze drogen van zelf