Heb je een moestuin en kweek je daar courgettes in, dan is dit recept van courgette-doperwtjes soep een aanrader om eens uit te proberen.Van 1 courgetteplant heb je immers wekenlang vruchten en soms per dag een nieuwe vrucht.Dus wat doe je daarmee?

Recept voor 4 personen
- 1 ui,gesnipperd
- 1à2 tenen knoflook,gesnipperd
- 2 flinke courgettes,in blokjes
- 1 scheutje olijfolie
- 800ml groente bouillon
- 350gr verse doperwtjes
- 2-3 eetlepels crème fraîche of dikke yoghurt
- een paar takjes gesnipperde bieslook of een bosuitje fijngesnipperd
- takje lavas

Bereiden
1)Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui zacht in ongeveer 5 minuten.
2)Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en fruit al omscheppend ongeveer 2 minuten.
3)Schenk de bouillon in de pan en breng het met het takje lavas aan de kook.Draai het vuur laag en voeg de doperwtjes en courgetteblokjes toe,maar houd ongeveer 2-3 eetlepels erwtjes achter.
5)Pureer de soep met een staafmixer.Proef of de soep nog extra gekruid moet worden.Meng de achtergehouden doperwtjes door de gladde soep.
6)Verdeel de courgette-doperwtjes soep over 4 kommen en garneer met de crème fraîche of dikke yoghurt en knip hierboven de bieslook klein.
Variatietip: probeer het recept ook eens te maken met een paar blaadjes munt in plaats van lavas!