Volkstuin van Bemar blogs en fotografie

Courgettepannenkoekjes

Nodig:

  • 1 courgette
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 1 theelepel komijn
  • 150 gram geraspte kaas, jong belegen
  • halve rode geraspte ui.
  • zonnebloemolie
  • evt zout of peper naar smaak
  1. Rasp de courgette grof
  2. Maak een glad beslag van de bloem,komijn, ei en melk.
  3. Roer er de gerapste kaas, courgette en ui door heen
  4. Verhit de olie in een koekenpan
  5. Schep kleine hoopjes van het beslagmengsel in de pan. Ik deed het per drie tegelijk. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
  6. Je kunt ze warm eten als bijgerecht of als lunch. Maar ook koud smaakten ze de dag erna.

In het recept wat ik gebruikte[ Jumbo] werd geen zout of peper toegevoegd en slechts 100 gram kaas. Ik vond het zelf wat flauw, dus ik deed er wat extra kaas bij en de halve ui die ik toevallig nog had liggen.Wat peper en zout en toen vond ik de courgettepannenkoekjes lekker.

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: