Benodigdheden:

  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • currypasta
  • 300 gr geschrapte worteltjes
  • 300 gr gesneden prei
  • 300 gr pompoen in blokjes
  • 1 ui
  •  200 ml kokosmelk
  • blokje groentebouillon
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • paar takjes platte peterselie

1 Fruit de ui en 1 teen knoflook met wat olie in een hapjespan oid,Voeg de pompoenblokjes toe en bak die even mee. Voeg dan 150 ml water met een half groentebouillonblokje. Laat dit een half uurtje sudderen tot de pompoen gaar is.

2 Maak de worteltjes en prei schoon Halveer de worteltjes en snijd de prei in stukjes

3 Snijd de andere teen knofllook fijn, verhit wat olie in een hapjespan of stoofpan. Bak de knoflook met de kipfiletblokjes op hoog vuur gaar en voeg de currypasta toe en bak even mee.Voeg de worteltjes, prei en de pompoensaus toe en stoof verder gaar op een laag vuur. Maak af op smaak met peper en zout en voeg tot slot wat fijngesneden peterselie toe.

Serveer met rijst of stokbrood, naanbrood of Turks brood.

curry met pompoensaus, gemaakt 09-09-2017