De warmte houdt aan, ook voor deze week blijven de voorspellingen goed.Het blijft warm en droog…….Daarom werden gisteren de meters slang weer uitgerold door Ben en aan de pomp aangesloten, want de tuin was alweer gortdroog en alle tonnen alweer leeg.

De aardappeloogst hebben we maar opgegeven voor dit jaar, de ruggen zijn keihard en barsten aan alle kanten open.De andere planten smachten naar water, van veel planten  hangen de bladeren slap.Om niet alles te laten verdrogen moet er dus weer bewaterd worden!

Een paar uur later hoor je alles bijna dank je wel zeggen en komen planten weer rechtop.Alle planten in potten zijn geborreld dus die kunnen er weer even tegen.

Op de tuin is het eigenlijk veel te heet om iets te doen, dus hielden we gisteren siësta na het sproeien.Er was geen andere tuinder op het complex en konden we ongestoord even de ogen sluiten, heerlijk onder ons afdak in de schaduw.

stokroos

Deze stokroos staat net in bloei, hoe ik eraan gekomen ben, weet ik niet maar hij heeft een prachtige dubbele bloem, anders dan de stokrozen die ik al had.Ze staan nu allemaal in bloei, wit,roze en roze-rood

.

Bolderik
bolderik in bloei

Deze Bolderik heb ik als zaad via de zadenruil afgelopen winter gekregen, het is een leuk bloemetje!Deze eenjarige plant wordt 20–100 cm hoog, heeft lancetvormige bladeren en is zwak behaard tot viltig. De bolderik bloeit van juni tot juli met alleenstaande, langgesteelde, dieproze tot paarsrode bloemen.

waterjuffer

Het lantaarntje (Ischnura elegans) is een 30 à 34 mm grote juffer die in vrijwel heel Europa algemeen voorkomt Het achterlijf is geheel zwart, op één blauw segment (het achtste) na, waarvan de naam lantaarntje is afgeleid. Bron Wikipedia

Dit Lantaarntje trof ik in de kas aan op de Kiwano.

 

Vandaag was mijn oppasdag op de jongste kleindochter, jammer genoeg is het gewoon te heet om met haar te gaan wandelen,laat staan naar de tuin te lopen.De oudste heb ik eind van de middag opgehaald bij de kinderopvang. Zij vraagt zo vaak of ze mag komen om aardijen te plukken.Daarom hadden we vorige week in een grote plantenbak een paar aardbeienplantjes gezet en bij haar thuis in de tuin gezet.Iedere keer als ik naar haar toe ga neem ik een bakje aardbeien mee en die leg ik om de planten heen.Dat ze los liggen heeft ze niet eens door, zij plukt haar aardijen vol enthousiasme.Ze weet inmiddels goed te vertellen dat ze rood moeten zijn en laat vandaag de groene netjes hangen .

alweer aardijen geplukt

Foto gemaakt van een filmpje, daarom wat vaag.De meeste aardbeien zijn al “geplukt”

Dochter van 30 appte na het zien van een filmpje dat zij ook best zo’n bak wil hebben met aardijen.Die staat klaar, maar het nichtje heeft de aardbeien alvast geplukt.Ik zal er bij haar dus ook een bakje aardbeien omheen moeten leggen!

Op naar een nieuwe week met weer deze warmte, we raken zo langzamerhand gewend aan 26 graden.Een buitje is welkom,maar alleen voor de tuin!

 

One Reply to “De warmte houdt aan!”

Leuk als je een reactie achterlaat!