Nog een rondje tuin:Volgens de weersverwachtigingen zou vandaag een warme zonnige dag worden.We hadden geen afspraken staan,dus ik had mijzelf een relaxdag in de zon beloofd.Om  8 uur togen we richting tuin .De zon liet zich nog niet zien maar dat zou snel veranderen….Helaas dat feest ging niet door, er kwam geen zon en het voelde zelfs fris aan.Zo fris dat we zelfs een vest aantrokken.

Geen luierdag dus.Wat gaan we dan wel doen? We besloten dan de tuin maar te gaan besproeien.We hadden dat vorige week gedaan,maar sinds die tijd is er nog steeds geen noemenswaardige regen gevallen.Een beetje miezer afgelopen maandag,maar daar is de grond niet nat van geworden.

De hele tuin dus flink water gegeven en daarna geschrepeld en onkruid weg gehaald.

In de nieuwe verhoogde bak waar ik sperziebonen had gelegd is ongeveer de helft ofwel opgegeten ofwel niet opgekomen.Evenzo bij de doperwten die ik nog gezaaid had.Daartussen komt dan wel weer orach op, alleen had ik die niet daar gezaaid. In de bak waar ik het wel gezaaid had, staan maar 4 plantjes[zie de foto hieronder]. De rest is niet opgekomen.

Ook de venkel heb ik nu al een paar maal gezaaid in de volle grond in datzelfde vak en ook in potjes,maar kwam niet op.Nu heb ik de laatste zaden in mijn voorzaaibak gezaaid en warempel opeens zie ik groene sprietjes. Anderen zijn ze al lang en breed aan het oogsten…….Die tuin blijft je verrassen.Ik snap er soms niets van.Raadselen der natuur. Waarom groeit iets het ene jaar wel goed en het jaar daarop niet?

Ik heb dit jaar echt mijn best gedaan met bemesten met compost, kalk, patentkali,beendermeel, culterra etc strooien bij planten die dat nodig zouden hebben.Ik vind de tuin er echter ielig bij staan.Misschien omdat het zo droog is.Soms regent het bij ons thuis,dan denken we: “lekker buitje voor de tuin”, komen we daar is er gewoon geen druppel gevallen.

De tomaten gaan wel goed:

Rosa di Sorento
Yubileyni Tarasenko
Glossy???
Glossy roseblue in de kas
Kiwano

Het allerlaatste plantje wat ik nog over had, is gespaard door de slakken en hij groeit als kool!

Ook de sperziebonen in een ander vak gaan goed.

aardappelbloem

We hadden hier een daar een aardappelplant uitgestoken,maar de aardappelen zijn nog pas krieltjes, die moeten echt nog blijven zitten. We hebben de ruggen vandaag extra water gegeven,misschien helpt dat om ze te laten groeien.Ze staan in ieder geval wel mooi te bloeien! Als je naar de foto kijkt, zie je wat een prachtige bloem een aardappelplant geeft….

Waar we er een plant uitgestoken hadden, heb ik de pompoenen neer gezet, want die moesten echt de volle grond in.

Hieronder nog wat andere foto’s van het rondje tuin.Het blijft genieten!

lavendel
braam
goudsbloem
vlinderstruik
Tagete
courgette
stoofpeer

druif [vitis Frankenthaler ]
druif[ Vitis Suffolk Red]

appel,ik vermoed de James Grieve.

One Reply to “Een rondje tuin, je blijft je verbazen”

Leuk als je een reactie achterlaat!