Eindelijk heeft het dan geregend! Niet zo weinig ook, alle regentonnen zijn tot de rand gevuld.De grond in de tuin was volledig dicht geslagen door de stortregen.Er is echter geen schade gelukkig.Er liggen wel wat planten plat, de vijg heeft 2 takken laten hangen.Aan de blubber op de tegels te zien, heeft het zo hard geregend dat het water vanuit de tuin op het pad is gelopen.Als ik terug kijk in mijn blogs heeft het in ieder geval al vanaf 10 mei niet meer geregend hier in Ridderkerk en daarvoor ook al niet niet, want ik schreef toen al over warm en droog.

Gek is dat, dat het zo plaatselijk noodweer kan zijn.Gisteren was deze regio aan de beurt, stonden straten blank, stortte het dak in van een bedrijf. Bij ons appartement heeft het wel even flink geregend, maar het is zeker geen noodweer geweest.Onze tuin ligt hemelsbreed ongeveer 5 kilometer van ons huis af en daar was het wel te keer gegaan met hagel, windstoten en veel regen.

Vanmorgen zijn we al om 7 uur naar de tuin gegaan, dat is echt heerlijk zo vroeg. Er is nog niemand, de vogels tjilpten om ons heen.

Ik heb nog een tray bietenplantjes uitgepoot, want met die droogte durfde ik dat niet.Alles leek wel gegroeid te zijn in 1 nacht, die regen was echt hard nodig.

De kolen die opgegeten waren, lijken uit het hart opeens ook weer te gaan groeien.Ik heb er nu dan maar netten overheen gezet, kijken wat ze gaan doen.Kolen 2.0 zullen we maar zeggen.

De eerste pluk doperwten en peultjes gedaan . Deze liggen nu in porties in de diepvries.

Uit de saladebak de knoflook geoogst. Die zijn mooi geworden, mooie grote bollen. Dat is voor het eerst sinds we tuinieren dat ze zo groot zijn!

nagelkruid en campanula

De kamperfoelie staat ook prachtig in bloei, wat een mooie bloemen zijn dat toch!

kamperfoelie

2 Replies to “Eindelijk heeft het dan geregend!”

  1. Ik merkte ook dat mijn groentes na een hevige stortbui na droogte weer helemaal opbloeide! We hebben vorig jaar onze tuin laten aanleggen en ik zie nu al dat er veel gegroeid is. Ik kijk uit naar de komende jaren!

    1. Leuk om te horen, Esther! In deze tijd moet je ook na gaan denken welke planten goed bestand zijn tegen de warme droge zomers…….Leuk dat je mijn blog bezocht!

Leuk als je een reactie achterlaat!