Afgelopen zomer hadden we in de tuin de Ushiki Kuri pompoen. Hokkaido pompoenen, ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd, zijn de smakelijkste pompoenen om te eten of soep van te maken. De pompoenen zijn uitstekend lange tijd te bewaren. Speciaal is ook dat deze pompoenen met schil gebruikt kunnen worden. Ik heb een aantal pompoenen weg gegeven, maar thuis liggen er nog plm 10 in het raamkozijn, op het balkon en in de keuken. Ik heb ooit iets met pompoen gemaakt, pompoenbrood, maar dat was mislukt. Daarna heb ik het niet meer geprobeerd. Met die 10 pompoenen in huis is het tijd voor een nieuw probeersel. Uit een blad van een grote supermarkt haalde ik dit recept en ik moet zeggen, het verraste ons! Het was erg lekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 4 grote rode uien
  • 1 blik black eyed bonen
  • 300-400 gram kipdijfilet
  • 4 eetlepels Latin smokey paprika[Liquid spice blend]
  • 50 gram gerookte amandelen
  • 1 schoongeboende limoen
  • 75 gram rozijnen
  • bakpapier
  • bakkwastje
  1. Verhit de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant.Verwijder de schil.Snijd de kwarten daarna in dunne plakken
  3. Snijd de ui in 8 parten
  4. Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan
  5. Verdeel deze ingrediënten met de kipfilet over een met bakpapier bedekt bakblik

6. Bestrijk het mengsel met het vloeibare kruidenmengsel.Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar

7.Rasp de limoen en pers de vrucht daarna uit

8.Hak de amandelen grof.Zelf had ik geen amandelen in huis,maar wel pecannoten.Die heb ik even in een droge koekenpan geroosterd en daarna fijngehakt.

Als de ingrediënten uit de oven gaar zijn, verdeel je ze over borden.Strooi er wat amandel[pecannoten] en lemonrasp, wat sap en de rozijnen overheen.

NB Ik had de rozijnen zelf door het mengsel in de oven gedaan, waardoor ze zacht en warm waren.Ik verving de black eyed beans voor zwarte en chili bonen. Ik serveerde er warm stokbrood bij.

Voor de vegetariërs, zoals onze dochter, is het gerecht ook prima zonder de kipdijfilet.

Eet smakelijk!