- Benodigdheden:
- 1 kilo uien
- 1 kilo doorregen runderlappen
- 200 gram boter
- peper
- zout
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels bloem
- 2 theelepels suiker
- 6 kruidnagels
- 4 blaadjes laurier
- 2 bouillonblokjes
- water
- evt plak ontbijtkoek
- Snipper de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend. Bak de ui na ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.
- Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar. Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.
- om het wat te binden kun je evt een plak ontbijtkoek verkruimelen en door de hache mengen