Volkstuin van Bemar

hachee uit grootmoeders tijd

  1. Benodigdheden:

 

  1. 1 kilo uien
  2. 1 kilo doorregen runderlappen
  3. 200 gram boter
  4. peper
  5. zout
  6. 2 eetlepels azijn
  7. 3 eetlepels bloem
  8. 2 theelepels suiker
  9. 6 kruidnagels
  10. 4 blaadjes laurier
  11. 2 bouillonblokjes
  12.  water
  13. evt plak ontbijtkoek

 

  1. Snipper de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend. Bak de ui na ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.
  2. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar. Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.
  3. om het wat te binden kun je evt een plak ontbijtkoek verkruimelen en door de hache mengen