• Helleborus Winterbells, :Helleborus x sahinii ‘Winterbells’. In de volksmond: kerstroos.

Het is een zeer bijzondere kruising van twee heel verschillende soorten; Helleborus foetidus x Helleborus niger, natuurlijk met heel onverwachte eigenschappen. Ze kan vrijwel jaarrond bloeien met hangende klokjes.
Na een wereldwijde competitie lukte het uiteindelijk bij het Nederlandse Sahin Zaden om de kruising tot stand te brengen. Met de naam wordt grondlegger Kees Sahin geëerd.

Helleborus Winterbells is uniek in zijn soort vanwege zijn specifieke teelteigenschappen en plantopbouw. De plant vormt losse basale rozetten en aantrekkelijke bladeren met getande randen en produceert meerdere los vertakte bloemstengels die elk uitlopen in maximaal vier klokvormige bloemen. Deze zijn crèmewit aan de binnenkant en frisgroen-wit aan de buitenzijde met een waas van roze rond de aderen, wat zich geleidelijk verspreid over het hele oppervlak.

De bloemen verbloeien uiteindelijk naar limoengroen. Helleborus Winterbells bloeit direct vanaf het begin uitbundig en blijft daarna lang doorbloeien (november tot mei) bron: mijntuin.org

Helleborus Winterbells