Volkstuin van Bemar

hongaarse goulash

Hongaarse goulash

 

  • 8 uien
  • 4 aardappelen 
  • 4 tenen knoflook
  • pond tomaten
  • 1500 gram magere varkenslappen, of als je dat liever hebt, rundvlees
  • 100 gr margarine
  • blikje tomatempuree
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 8 grote paprika’s rood en groen
  • paar takjes tijm
  • plm 500 ml water
  • peper en zout naar smaak
Lekker erbij;
  • rijst
  • gekookte aardappelen
  • aardappelpure

Bereiden

  1. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de varkens of runderlappen in stukken.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Fruit hierin de uien zachtjes in ca. 6 min. goudgeel. Roer de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 min. mee. Bestrooi het vlees met zout. Roer het vlees, het paprikapoeder, het karwijzaad, de knoflook en naar smaak chilipeper door de uien. Bak alles al omscheppend tot het vlees rondom grijs van kleur is.
  3. Snijd de paprika’s elk in parten. Verwijder de zaadlijsten en was de stukken paprika. Bak de stukken paprika 1 min. met het vlees mee. Schenk heet water in de pan, breng alles aan de kook.Voeg het takje tijm toe. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een zo laag mogelijk pitje 2 1/2 uur. Controleer af en toe of er niet te veel vocht is verdampt en voeg dan een extra scheutje water toe. Proef voor het serveren of er genoeg zout en peper in het gerecht zit.

Tip:

Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken.