Juffertje in ’t groen heb ik al mijn hele leven in iedere tuin staan die we hebben gehad.En dat zijn er aardig wat geweest, want we zijn best vaak verhuisd.Ik vind de plant vooral zo leuk omdat het een teer lijkende bloem is met een leuk blad.Als je ze goed bekijkt zijn het pracht bloemetjes. Wij hebben ze in wit, paars en lila in de tuin.

Ze zaaien zich zelf uit, dus voor je het weet staan ze overal.Voordeel is dat je ze ook heel makkelijk weer kan verwijderen, ze wortelen niet diep.

juffertjes in t groen
deze variant is zomaar ontstaan, wit met roze spikkels

Zaaddozen

Na de bloei zijn ze nog steeds decoratief omdat de zaadbollen/dozen ook leuk zijn om te zien. Je kunt ze ook ondersteboven hangen als droogboeket.Let dan wel op dat de zaden er op een gegeven moment uitvallen en je misschien planten krijgt waar je ze niet wilt hebben.

Er ontstaan ook verrassende combinaties, zoals hieronder. De plant groeit dwars door de Cornus alba heen.

Eetbaar

De mooie bloemen zijn eetbaar , heb ik gelezen en smaken licht-kruidig, Muskaat-achtig, ook richting Oregano en Majoraan. Zelf heb ik ze nooit geproefd. Dat zit een beetje in mijn hoofd, bloemen eet je niet en daarom durf ik het ook niet goed aan. Misschien jij wel? Je kunt de bloemen ook goed gebruiken als garnering.