In onze tuin begint zo langzamerhand wat kleur te komen, ook al is het pas februari! De eerste bloemen beginnen te bloeien, zoals bv de maagdenpalm. De bloembollen staan ook in bloei,zoals de narcissen en krokussen.Het was jammer dat er geen zon was om de krokussen op de foto te nemen terwijl ze open waren…….

De Cornus Alba Sibirica begint al helemaal uit te lopen, de bloemknoppen zijn al duidelijk zichtbaar.

In het krentenboompje zitten dikke knoppen, nog even en hij staat in bloei.

Een van de perenbomen begint al uit te botten, de andere twee zitten nog in knop. Door het verplaatsen twee jaar terug weet ik niet meer of dit een Conferance is of de Charneux.Afgelopen jaar zijn de vruchten van een boom er allemaal afgevallen, dus hopelijk kan ik dit jaar vergelijken.

perenboom bot uit
blauwe bessenstruik

De eerste bloemen brengen kleur

gevlekt longkruid
anemoon
krokus
Maagdenpalm
narcis
de sneeuwklokjes in de tuin zijn nu wel uitgebloeid.

Ondertussen in de kas

Onlangs had ik het restje thuis gezaaide tuinbonen al mee naar de kas genomen om af te harden zodat ik ze in de tuin kan gaan zetten.Daar is het steeds geen weer voor met al die stormen en regen.Is het een keer mooi weer, kunnen wij net niet.Vandaag toen ik in de kas kwam zag ik dat iets aan het graven is geweest in de potjes om de oorspronkelijke boon eruit te krijgen☻ Ze stonden nog wel in een bak onder gaas…….Ik heb ze nu bovenop het gaas gezet want als het een muis was, lijkt mij dat die niet over het gaas kan lopen.Maar je weet het nooit….Vorig jaar had ik in de kas veel problemen met de jonge plantjes, steeds werden ze opgegeten.Dat begint nu ook al weer goed, haha!

In de “keukenschuur” hebben we inmiddels drie muizen gevangen in een korte tijd. Alles zat steeds onder de muizenkeutels en het rook ook erg. Via gaten die ze graven in de hoeken van de schuur komen ze steeds weer binnen.Ze lopen overal overheen en laten hun behoefte vallen waar ze lopen. In een korte broek die was blijven hangen, ontdekte ik pas gaten. En onze tuinschoenen en laarzen zitten regelmatig vol met rommeltjes om een nestje te maken.Meestal zetten we ze onderste boven,maar soms vergeten we dat te doen.Misschien niet zo aardig om ze te vangen, maar dan moeten ze maar buiten blijven…..

Slaapkamer

In de vensterbank in de slaapkamer groeit alles gestaag door.De peultjes die ik vorige week zaaide, komen nu ook boven de grond.

Aardbeien planten schoonmaken

Dit klusje heb ik vorige week een keer gedaan. In het voorjaar moet je de aardbeien planten verzorgen :

  • Al het verdorde blad knip je weg en het onkruid verwijder je. Het hart van de plant wat groen is, laat je uiteraard zitten.
  • De grond rond de plant losharken
  • Rond de plant strooi je wat compost
  • Verder geef ik zelf later in het voorjaar wat Fruit-AZ . Fruit-AZ is een 100% organische meststof voor alle bessen, bramen en andere soorten klein fruit

Wij hebben aardbeienbedden in de volle grond en in twee bakken.Die bakken zijn gehalveerde rioolbuizen die Ben op een frame heeft gezet. Heel handig met verzorgen en plukken van de aardbeien. Nadeel is, zoals in de afgelopen twee hete zomers, dat de bakken snel uitdrogen.

foto genomen met mijn telefoon in het Zuiderpark in den Haag

Olijfkomkommer

Afgelopen week heb ik mijn zaden geordend en ik kwam nog aardig wat zaden tegen van de olijfkomkommer. [ klik op de link als je meer wilt lezen over de olijfkomkommer]. Als een van jullie interesse in deze zaden heeft, laat het me dan weten. Ik kan ze je toe sturen voor een geringe vergoeding en de prijs voor het verzenden [ totaal 1,20 euro, afh van het totale gewicht] Zolang de voorraad strekt….. Zaaien: binnen vanaf eind maart – eind mei.

olijfkomkommer
olijfkomkommer

6 Replies to “Kleur in de tuin in februari”

  1. Muizen kunnen op alles lopen zelfs tegen een muur omhoog.Fijn dat jullie al zo erg bezig zijn met planten en zaaien.Ik ga volgende week een poging doen. Kan al heel veel maar heffen is zeker nog 2 maanden uitgesloten. Hoe ik dat ga doen met de zakken potgrond die ik ga kopen weet ik nog niet

  2. Wat een prachtige volle plant, die olijfkomkommer. Als je nog zaadjes hebt, heb ik wel belangstelling.

    Tja, die muizen. Ik denk dat ze gewoon door het gaas heen gaan. Ze kunnen door ieniemini kleine gaatjes. Oh wacht, zou Ieniemienie daarom Ieniemienie heten?

Leuk als je een reactie achterlaat!