Eerder vandaag heb ik per abuis een blog gepost over met je kinderen vetbolletjes maken.Dit was niet de bedoeling, ik kwam dit stukje tegen op internet bij de vogelbescherming.Ik wil dat een keer met mijn kleindochter maken en had het daarom even snel gekopieerd en geplakt in mijn website, maar niet gezien dat het meteen gepubliceerd werd. Een gekke post dus…………..
Turkse Börek:
Op tv zag ik gisteren in het programma Binnenste buiten Kok Ramon Brugman deze Börek maken. Ik had juist afgelopen zondag kruiden uit de tuin mee genomen en wist nog niet wat ik ermee zou doen.Dit recept kwam als geroepen om de dille, bosui,rucola en peterselie te gebruiken.We hebben ook nog spinazie staan op de tuin,maar omdat ik na de hevige regen niet veel zin in al dat wassen en uitzoeken heb, kies ik vandaag voor de makkelijke weg: diepvries spinazie.
Ingrediënten:
- 1 pak filodeeg
- 400 g diepvries bladspinazie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1/2 tl komijn
- 150 g feta kaas
- 1 ei
- 1/2 bos peterselie
- 1 bos dille (voor zowel de salade als de yoghurtdip)
- 100 g rucola
- 1 bakje tuinkers
- 4 blaadjes munt
- 2 stengels bosui
- 1 bakje mini tomaatjes
- 1 citroen11
- 4 l Turkse yoghurt
- olijfolie
- zout en peper
Werkwijze:
-
3
Verkruimel de feta kaas in een bakje. Klop het eitje los en zet ook dit klaar met een kwastje erbij.
-
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
-
6
Strijk het filodeeg als laatste in met wat ei en bak de börek in ongeveer 30 minuten in de oven gaar en krokant.
-
8
Voor de yoghurtdip hak je 4 takjes dille fijn samen met een teen knoflook. Meng dit met de Turkse yoghurt. Breng de dip op smaak met wat peper en zout.
Kok Ramon vertelde dat je het filo deeg eigenlijk kunt vullen met wat je maar wilt,maak ik er ook 1 met gehakt, tomaat, ui,knoflook en paprika.
Bevinding:
Beiden waren erg lekker, de salade was ook verrassend lekker, door de combinatie rucola,dille en peterselie. Ik had er geen tuinkers en bieslook doorheen gedaan.Omdat ik geen verse citroen had, heb ik sap uit zo’n flesje gebruikt.
Let bij het kopen van het filodeeg op dat je grote vellen koopt, ik had een pak met repen deeg, dus moest de repen aan elkaar plakken met het geklopte ei om er nog enigszins een rolletje van te kunnen maken.
Weer zo’n lekker recept Margriet! Ik had het gemist bij ‘Binnenstebuiten’ vorige week omdat we in Valencia zaten. Ik ga het deze week maken!!