Koken uit eigen tuin, het is een must als je een moestuin hebt.

Het nadeel van die tuin of misschien wel mijn planning, is dat er veel tegelijkertijd rijp voor de pluk is.Bonen komen niet per pondje maar meteen in kilo’s.Courgette is niet  eenmaal per week rijp als pasta wilt maken. Nee, ik heb er soms wel drie per dag! Afgelopen week maakte ik van de courgettes pasta. Gezond,lekker en weinig calorieën. Ik heb zo’n spiraalsnijder  eens cadeau gekregen en die werkt goed.

koken uit eigen tuin:courgettepasta

Met de pastasaus van eigen tomaten,uien,knoflook en basilicum was het een heerlijke maaltijd.

homemade pastasaus

Vorig weekend had onze kleindochter bietjes geoogst, sommige waren eigenlijk nog veel te klein,maar dat mocht haar pret niet drukken.Met  gevoel voor dramatiek trok ze met veel gesteun de bieten uit de grond.

Ik ben altijd gek geweest op krootjes, zoals ze bij ons thuis genoemd werden. Lekker met een uitje en een scheutje azijn erdoor, spekjes erbij en sla. Heerlijk! Als kind koos ik dit zelfs als mijn verjaardagseten. Menig kind wilde patat of pannenkoeken maar ik niet.Ik koos krootjes tot ongenoegen van mijn moeder die dit, voor de hele familie die bleef eten, moest klaar maken.

Laatst waren wij in Polen en aten in een restaurant. Vanaf de menukaart die in het Engels beschikbaar was, koos ik Carpaccio als voorgerecht. Ik verwachtte de vleesvariant te krijgen,maar het was een carpaccio van bieten. Hij was erg lekker, dus reden genoeg om hem thuis uit te proberen.

Gisteren heb ik hem gemaakt en al zeg ik het zelf, het was erg lekker! Ik heb het recept onder het kopje voorgerechten geplaatst. Je kunt ook op de link klikken.

Eerder maakte ik al een gerecht met sperziebonen Dit was een curry met zoete aardappel, ook erg lekker.

 

Ik ben geen echte kookgek,maar vindt het wel leuk met onze oogst recepten uit te proberen.Die zet ik hier op de website als ik ze lekker vond. Je kunt ze vinden onder het kopje koken uit eigen tuin.

Heb jij ook een leuk of lekker recept? Ik ontvang het graag van je….

2 Replies to “Koken uit eigen tuin”

  1. Grappig dat jullie bieten ook zo lekker vinden.Hier liggen ze alweer klaar voor de komende maaltijd.Nog nooit carpaccio van gemaakt dus ga dat zeker eens uitproberen.
    Zie het al voor me hoe jullie kleine meid aan die stengels trekt om ze uit de grond te krijgen!

Leuk als je een reactie achterlaat!