Kruisbessentaart met roomvulling
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 pak biscuitjes / petit beurekoekjes
- 500 gram kruisbessen
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 3 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vloeibare boter
- poedersuiker
Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Met vork het deeg doorprikken. Verkruimel de koekjes en leg ze op het bladerdeeg . Leg hierop de kruisbessen die je in tweeën gesneden hebt. De taart mag goed vol liggen. Ik had geen pond kruisbessen, dus heb het aangevuld met ander zomerfruit.
In een maatbeker maak je een mengsel van de eieren, room, suiker, 3 eetlepels bloem en 1 eetlepel vloeibare boter.
Giet dit over de kruisbessen. Bakken op 170 graden tot het een beetje bruin kleurt. Ik deed dit 20 minuten en heb daarna de oven iets warmer gezet, tegen de 200 graden en nog 10 minuten laten bakken.Het bladerdeeg zag nog wat bleek, dus een iets langere baktijd is beter,maar misschien afhankelijk van je oven.Ik heb hete lucht.