Dit is de laatste week vakantie, de 3 weken zijn omgevlogen. Buiten dat we veel gedaan hebben, heb ik vooral genoten van de dagen in de tuin, het weer is prachtig geweest. We hebben dagen hard gewerkt, maar ook heerlijk gezeten, gegeten en genoten.Eigenlijk was het kwa weer net een vakantie in het buitenland.Onze dochter vindt de sfeer op de tuin Mediterraans en heeft een bord gemaakt voor Ben. Zelf hebben we er ook nog wat op voort geborduurd. We trutten wat af op die tuin☺

Gisteren heeft het dan weer eens geregend en niet zo weinig ook! Alle regentonnen zijn tot de rand vol, veel planten zijn topzwaar geworden en omgevallen.Veel van de tomatenplanten lagen met stok en al om. Het onkruid schiet ook de grond uit, dat is dan wel weer een nadeel…Maar alles was wel toe aan een flinke bui.Gisterenavond het meeste opgebonden en weer overeind gezet.

Vandaag is onze oppasdag en ben ik vanmorgen al vroeg naar de tuin gegaan met onze kleindochter, ze is reuze enthousiast als ze opa ontdekt, die er al is. Door de regen van gisteren lagen overal nog plasjes en bodempjes water in poten, emmers, klompen etc. Binnen no time was ze kleddernat en kon ik haar weer verkleden. Ik had daar al op gerekend en had 3 stel schone kleertjes mee genomen en haar kaplaarzen aan gedaan.. De tomaten beginnen nu ook rijp te worden. en dat ziet zij ook al snel.Na een rondje kippen, bloemen ruiken en plukken, tomaten plukken en kledderen met water zijn we na bijna 2 uur weer naar huis gegaan. Na al dat tuinieren valt ze als een blok in slaap.

Na het schrijven van dit berichtje, ga ik een kilo of twee snijbonen schoonmaken en snijden.Nog 3 vrije dagen en dan zit de vakantie er weer op, het zal tegenvallen om vanaf maandag weer de hele dag op kantoor te moeten gaan zitten !Je kunt beter lekker wat klooien en bv bessensap koken of augurken inmaken, helaas is mijn pensioen nog niet in zicht.

Leuk als je een reactie achterlaat!