Met de Franse slag

Wij waren op vakantie in Frankrijk, een land waar wij erg van houden.Zoals de Fransen hun tuinen hebben, zo proberen wij in onze tuin die Franse sfeer ook te creëren.Die rommelige tuinen, gras, stenen gestapeld,potten met geraniums, Hibiscus, Oleanders, appel en pruimenbomen met een zitje eronder……met de Franse slag.Met de Franse slag betekent hier in Nederland dat iets haastig en slordig gedaan is, dat je iets afraffelt.Zo zien hun tuinen er ook vaak uit, maar toch hebben ze sfeer.Misschien komt het door de leuke huizen met de gele steen, die je veel ziet op het platteland van Frankrijk.

Ik vertrek

Ik heb al eens geschreven dat wij fan zijn van het programma “Ik vertrek” .Als we dan weer rondrijden in Frankrijk en we zien allerlei leegstaande huizen en boerderijen, dan denken we steeds: leuk projectje voor ons! Waren we nog maar 25 en wisten we wat we nu weten……….We kunnen samen goed klussen en van niets iets maken……..

   Projectje? 

Zo zagen we dit kasteeltje, we appten de foto naar onze kinderen met de vraag: familieprojectje? Zoonlief ziet er wel een vestiging voor zijn bedrijf in en dochterlief wil de B&B wel voor haar rekening nemen.Wij moeten dan de verbouwing op ons nemen,dat is niet hun ding.Helaas moet het bij dromen en fantaseren blijven……Steeds verbaast het ons hoeveel huizen er leeg staan in Frankrijk en tot bouwval geworden zijn.Ik zou graag eens in zo’n huis rondsnuffelen, kijken of er nog wat leuke oude bruikbare dingen in staan.Dat zal vast niet, niet voor niets zijn er zoveel Brocante winkeltjes in Frankrijk, die Fransen zullen ook wel op dezelfde gedachte komen☺
Ergens onderweg in de Dordogne: de Winsteria groeit naar binnen en weer naar buiten.
Honfleur, Normandië : Nog zoiets, fantastisch toch?

Elzas

Met de Franse sfeer

We houden ons maar bij onze tuin, project genoeg.De Franse sfeer is er inmiddels wel.Stenen muurtjes, potten, olijven,oleander, hisbiscus………..

hibiscus

Mocht een van onze kinderen ooit zo’n stap maken dan kunnen we altijd bij hen op bezoek gaan en wat helpen.Ik zie dat alleen nog niet snel gebeuren.

Onder nog wat kiekjes van onze vacance “en Route”

Honfleur, Normandië

Etretat, Normandië.De krijtrotsen.

Dordogne, geel van de droogte, het graan is gedorst, de meeste zonnebloemen zijn verdort. De mais moet nog van het land af. Nu nog steeds 30 graden.

Onderweg nog een stukje bloeiende zonnebloemen gevonden.

9 Replies to “Met de Franse slag”

 1. Ik heb heimwee naar Frankrijk zoals hi het beschrijft fantastisch gewoon,
  Ik visualiseer dan en droom er ook in weg net als jullie .
  Echt zo leuk om te lezen Margriet.
  Ik ben een trouwe lezer echt wel.

  Marjon

 2. Prachtig die villa’s en andere gebouwen..Zo sfeervol..
  In nederland zou het direct een herbestemming krijgen als grand cafe of restaurant of iets dergelijks. Jammer dat het veel geld kost om zoiets zelf te realiseren…zeker als je handig bent zoals jullie.
  De Dordogne is n mooi gebied en de maand september lijkt mij een geschikte maand om er heen te gaan nu de zonnebloemen er nog staan.Veel plezier samen…

Leuk als je een reactie achterlaat!