Alhoewel het deze dagen met regelmaat regende en wij niet elke dag naar de tuin zijn gegaan, is het niet zo dat je dan niets te doen hebt. Ik had alle aalbessen geplukt, de gele en de rode.In totaal een emmer van 10 liter vol en nog een halve afwasteil vol.Gek genoeg waren de zwarte bessen nog lang niet rijp.Op de oppasdag heb ik, terwijl onze kleindochter sliep de bessen gewassen, gekookt en er sap van gemaakt. Dit keer heb ik er een kaneelstokje en een citroenschil aan toegevoegd. Ik had dat ergens op internet gelezen, dus maar eens uitgeprobeerd.Ik moet zeggen dat het ook lekker is! Ook had ik een emmer vol rode bieten geoogst en ook die heb ik gekookt en in porties ingevroren.De eerste porties verdwenen ook meteen weer toen onze zoon en schoondochter langs kwamen en wel mee wilden nemen. Afgelopen week de eerste snijbonen geplukt, de laatste peultjes en doperwten, alweer een aantal courgettes en komkommers.Inmiddels hebben we er ook al aardig wat uitgedeeld.De oogst van de doperwten viel wel tegen dit jaar, in totaal zo’n 3 kilo, vorig jaar hadden we aan dezelfde rekken bijna 5 kilo.De erwten zelf zijn wel mooi groot en heerlijk.

 

Dit weekend gaan we onze dochter en schoonzoon bezoeken die in Den Haag wonen en waar we dus niet snel even iets kunnen af geven.Daar gaat een tas met van alles mee naar toe: bessensap, aardbeienjam,bakje aalbessen, doperwten, bieten, aardappelen, snijbonen, courgettes, komkommers….Wat bloemen geplukt om mee te nemen, bosje basilicum, bos lavendel, gedroogde alliumbloemen. Aan hen de eer om de eerste cherrytomaatjes te gaan proeven van de minibel

 

minibel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het voorjaar had ik een mooie tak van de laurier te drogen gelegd, ik heb de blaadjes ervan afgeplukt en in een pot gedaan: de wintervoorraad is weer aangevuld! Terwijl ik dit schrijf staat een lasagnaschotel klaar om in de oven te gaan, met courgette in plakken ipv de lasagnabladen.Lekker gezond en weinig calorieën.

One Reply to “niets te doen ?”

Leuk als je een reactie achterlaat!