Deze week zijn we een paar dagen in de tuin bezig geweest en het begint er weer op te lijken.We hebben al aardig wat werk verzet.Veel kleine klusjes zijn niet eens echt direct zichtbaar, maar moeten ook gedaan worden.Zo heeft Ben wat tegels aangelegd, we hebben de laurier een halve meter verzet om wat meer ruimte te maken langs het aangelegde paadje.Dat valt nou niet direct op maar we zijn er wel een halve dag mee bezig geweest. De laurier stond daar pas anderhalf jaar, maar had een behoorlijke kluit. We hebben de compostbak leeg gehaald en verspreid over de tuin en de bakken aangevuld met compost

De hekjes gezet voor de doperwten en peulen de staken voor de snijbonen gezet.Ik had de doperwten en peulen voor gezaaid en heb alles nu uitgepoot in de tuin.

doperwten
doperwten

De tuinbonen hebben de vorstperiodes overleefd, hier en daar was een top wat zwart geworden,maar ze komen weer helemaal bij nu de temperaturen hoger worden.Op de foto hierboven zie je ze staan, daarnaast staan de peultjes [ net niet zichtbaar]en op de voorgrond de hekjes met de doperwten. De doperwten heb ik vorig seizoen zelf gedroogd, ras Vada. Ik ben benieuwd naar de oogst!

Vandaag hebben we de aardappelen gepoot, dat was wel een klus omdat we niet willen freezen dit jaar moesten we de grond eerst losmaken met de hand.We hebben dit jaar 3 soorten aardappelen, Belle de la Fontaine, Frieslanders en Mozart.We hebben de aardappelen op 25 cm onderlinge afstand uitgepoot en tussen de rijen 50 cm aangehouden.Van de Mozart hebben we nog veel over[ ik had 2,5 kilo besteld, veel te veel natuurlijk] dus we gaan hier en daar nog wel een rijtje leggen.

aardappelen
aardappelen

De verplaatste nectarina staat inmiddels prachtig in bloei, alle andere fruitbomen staan nog in de knop.

bloesem
bloesem van nectarine

In de sloot naast ons complex heeft Ben wat kikkerdril geschept voor in onze “vijver”. De vijver is een grote speciekuip die we hebben ingegraven, het lijkt me zo leuk als er echt kikkers in komen. Ieder voorjaar springen er altijd honderden padjes door de tuin, het zou ook paddendril kunnen zijn. We wachten af………..

kikkerdril
kikkerdril
vijver
de vijver

Onze kleindochter was ook een ochtend met ons mee en met haar heb ik in haar bak doperwtjes gepoot. Het water geven is vooral favoriet, de doperwtjes was bijzaak: de kippen kregen vooral water.Ze amuseert zich geweldig op de tuin, we hebben bloemetjes geplukt:madeliefjes en blauwe druifjes. Ze leert snel, want de blauwe druifjes ging ze daarna in haar tuintje poten.Alle beestjes vindt ze ook reuze interessant, pissebedden, mieren, wormen en slakken. De slakken verzamelt ze in een emmertje of in de bak van haar fietsje.Ze worden ook nog liefjes geaaid door haar.

slak aaien
slak aaien

De zandbak is ook een aanwinst, opa had schoon zand gehaald en in no time lagen overal hoopjes zand wat koekjes waren.Ben was bezig met wat tegels aan te leggen en natuurlijk wilde zij hem ook helpen….Zonder probleem is ze vanaf half 9 tot half 1 bezig geweest, daarna sliep ze heerlijk.Heel veel kon ik zelf niet doen, want je moet voortdurend opletten wat ze gaat doen.Maar dat geeft niet, ik geniet ervan.

opa helpen
kippen water geven
de kippen worden gedouched

2 Replies to “Over doperwten,aardappelen,kleindochter en kikkerdril”

  1. Het gaat hard allemaal hier schiet ook alles uit de grond leuk om te zien.
    Ik Ben tegenwoordig ook in de schuur bezig figuurzaag gekocht en een afkortzaagmachine ben aan het hobby,en en aan het denken wat te maken.
    Nou binnen kort zal ik foto,s toesturen van mijn projecten , en een project geslaagd en verkocht op markt plaats….. wie weet komen er meer aanvragen.

Leuk als je een reactie achterlaat!