Tot een paar weken terug dachten we dat de bonen dit jaar niets zouden worden. Ik had wel 5 of 6 maal bonen bijgelegd.Bij 4 staken kwamen de snijbonen wel goed omhoog, maar bij de andere vier wilde het maar niet lukken. Nu na een paar weken staan er bij 6 van de 8 staken enorme planten en bij twee niet. Inmiddels is de oogst snijbonen ook niet meer weg te werken en hebben we al een aantal kilo’s weggegeven aan familie, buren en collega’s.De sperziebonen gaan nu eindelijk ook goed en de eerste 3 kilo is geplukt. Ik ben bang dat als we een paar weken verder zijn, ik ook niet meer weet waar ik die moet laten

snijbonen, sperziebonen en pronkbonen

Afgelopen week is onze kleindochter 2 en een halve dag dagen bij ons geweest, waarvan we haar op twee dagen mee naar de tuin hebben genomen.Ze vindt het helemaal leuk en stapt vrolijk in de rondte op haar kaplaarsjes.Ze is op haar hoede voor alles wat vliegt, zoals hommels en vlinders etc Ze moet nog leren dat dit niet eng is. Ze wil alles wel proberen wat we plukken en ik probeer haar te leren dat bv een braam of een tomaat lekker is. De cherrytomaatjes en trostomaten beginnen af te rijpen en samen hebben we ze geplukt.Ze vond het erg leuk om mee te spelen alsof het balletjes zijn en er lekker in de knijpen, maar ook om ze te proeven.

samen tomaten plukken

 

Afgelopen weekend zijn onze kinderen allemaal wezen brunchen, de bedoeling was dit op de tuin te doen, maar helaas liet het weer dat niet toe. Ik had wel wat gerechten gemaakt met onze eigen oogst:bv  tomatensalsa, uiensoep, courgette-doperwtensoep.De recepten zal ik op de website plaatsen bij koken uit eigen tuin.

tomatensalsa

 

2 Replies to “over snijbonen en nog meer”

Leuk als je een reactie achterlaat!