passiebloem

Passiebloem (Passiflora caerulea) is een klimplant met prachtige bloemen, de Passiebloem Caerulea heeft een melkwitte bloem, met een lila/blauwe kroon en groen/paarse stampers. De Passiebloem caerulea is, net als andere soorten uit de Passiflora familie, een goede klimmer die met de jonge scheuten zich om de leidraad, pergola, of takken van andere planten wikkelt en zich na voldoende houvast met grotere scheuten om deze houvast hecht. De Passiebloem caerulea heeft een standplaats nodig met volop zon en zal zijn zonnige plek belonen met een uitbundige bloei. De passiebloem kan tot 3 meter hoog worden.

Het kan gebeuren dat bij lagere temperaturen de plant tot dicht boven de grond invriest. De wortels zullen echter pas bij strenge- tot zeer strenge vorst kunnen invriezen. Dit kun je voorkomen door bij vorst de grond om de plant af te dekken.

Bij ons in de tuin was hij afgelopen voorjaar helemaal weg, ik dacht dat hij toch dood gegaan was.Toen ik hem ging uitgraven, bleken er onder de grond toch weer nieuw leven te zitten.Wees dus geduldig, hij komt vanzelf weer boven!

passiebloem