Sugo con verdure:

Ingrediënten basis pastasaus:

  • 1 kg smaakvolle (!) tomaten
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm of een takje verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 a 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • optioneel; wat blaadjes verse basilicum
Hazelgold
Bereiding:

Snijd een kruis in de ronde kant van de tomaten.Leg de tomaten even in een schaal kokend water.Daarna kun je het vel er makkelijk afhalen.Snijd de tomaat daarna in stukjes.Sommigen halen de zaadlijsten er uit, zelf doe ik dat niet.Ik gebruikte oa tomaat Hazelgold voor de saus, die er dan geel uit ziet.Verder hadden we veel andere tomaten rassen, oa San Mirzano, wat een echte pastasaus- tomaat is.

Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie.Voeg daarna de tomatenstukjes toe en bak die even kort mee. Draai daarna het gas laag, voeg de kruiden, peper en zout toe en laat het net zolang inkoken tot er een dikke pastasaus over is gebleven.

Sugo con Verdure:

Om er een pastasaus met groenten van te maken, kun je deze groenten toevoegen nadat je ze ook even hebt gebakken in olijfolie

  • courgette
  • paprika
  • aubergine
  • grote ui
  • bleekselderij

Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in blokjes. Bak de groenten ca. 10 minuten in de olijfolie. Voeg het bouillonblokje, een pollepel water en peper en zout toe.Laat even door pruttelen en voeg het dan aan de basissaus toe.Maak af op smaak.homemade pastasaus