In de zomer heb je, als je tomaten kweekt op je tuin, vaak een grote hoeveelheid tomaten. Ik maakte er deze week deze pastasaus mee:

In de  basis pastasaus gebruik je:

  • 1 kg (ontvelde) tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (voor extra tomatensmaak)
  • 2 gemiddeld grote uien
  • 1 à 2 teentje(s) knoflook
  • 1 wijnglas rode wijn of bouillon , kip, groenten of vlees dat maakt niet uit.
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • olijfolie
  • evt schepje suiker naar smaak

 

Hoe maak je de pastasaus ?

  • Ontvel de tomaten door aan de onderkant een kruisje te snijden en leg ze 30 seconden in heet water en vervolgens een minuut in ijskoud water. Hierdoor je gemakkelijk de tomaten ontvellen
  • Begin met het fruiten van de ui en knoflook
  • Als de ui glazig is doe dan de tomatenpuree erbij en blijf af en toe roeren
  • Na een minuut of 3 mag de rode wijn erbij of de bouillon en laat deze even inkoken
  • Doe nu de in stukken gesneden gepelde tomaten in een pan en laat het geheel een minuut of 20 à 30 zachtjes koken

Tip: Je kunt de pastasaus helemaal glad maken door een staafmixer of blender te gebruiken.

Daarnaast kun je kruiden toevoegen voor extra smaak.Ik heb in de saus zelf basilicum en laurier toegevoegd.

  • Basilicum ,de blaadjes op het laatst toevoegen
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Laurierblaadje , na het pruttelen en voor het blenderen eruit vissen
  •  Peterselie
  • Oregano (alleen de blaadjes gebruiken)
  • Gedroogde paprikapoeder  voor wat extra pit