Ik houd erg van rabarber, de aparte smaak is friszuur.Je kunt er alle kanten mee uit in de keuken, koken, bakken………Op internet vindt je genoeg recepten met rabarber
Heel simpel is ook al bijzonder lekker:
Rabarber compote
Van de stelen van de rabarberplant kun je lekkere compote maken:

Ingrediënten:
- 1 kilo rabarberstelen in stukjes gesneden.Houdt een stukjes aan van plm 3 cm
- Suiker naar smaak
- evt vanillesuiker of custard om te binden
- evt kaneel
Zet de rabarberstukjes met wat water op[ niet teveel], kook het ongeveer 15 minuten tot het fijn is. Voeg suiker toe en een zakje vanillesuiker. Ik vindt de vanillesmaak net wat extra’s toevoegen. In plaats van vanillesuiker kun je ook wat custard gebruiken. Dit bindt meteen wat. Voeg wat kaneel toe en laat afkoelen.
Lekker over een toetje, bij gebakken aardappeltjes of gewoon koud uit een schaaltje

Rabarbermoes met aardbeien en vanille ijs
Wat ook heel lekker is, is de combinatie van rabarber met aardbeien.Vorig jaar heb ik er jam van gemaakt, maar ook lekker is om de aardbeien met de rabarber mee te koken tot moes.
Serveer in een ijscoupe de bolletjes vanille ijs met rabarber-aardbeienmoes en snijdt er wat aardbeien in plakjes overheen.Garneer af met een takje munt.