Volkstuin van Bemar

Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten

Met verse ingrediënten uit je eigen moestuin, maak je snel een kleurrijke maaltijd voor een dagje zonder vlees. Heb je geen moestuin, geen nood! Met de ingrediënten uit de winkel is hij ook lekker!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eieren
  • 500 gram prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in parten.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
  6. Doe het citroensap erbij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
  7. Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi de noten erover. Serveer de rijst erbij.

Eet smakelijk!

bron Voedingscentrum

%d bloggers liken dit: