In het tv programma Binnenstebuiten zag ik chef-kok Ramon Brugman deze salade maken.Hij leek mij erg lekker, dus maakte ik hem met een kleine aanpassing.Wij houden niet van Gorgonzola, dus ik gebruikte jonge kaas daarvoor in de plaats.

Benodigdheden:
 •  1 bleekselderij
 • 150 g Gorgonzola, zelf gebruikte ik jonge kaas
 • 50 g walnoten
 • 1 zure appel
 • 3 augurken
Ingrediënten dressing:
 • 100 ml augurken sap
 • 250 ml mayonaise
 • 1/3 bosje dille
Zo maak je het:

 

 •  Haal de draden indien nodig uit de bleekselderij, snijd de bleekselderij in kleine stukjes.

 • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.Hak ze daarna klein.

 • Schil de appel en snijd deze fijn. Snij de augurk en de kaas ook in blokjes.

 • Meng alles door elkaar samen met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de dille fijn en roer door de rest van de ingrediënten.

Wij hadden er nog van over na ervan gegeten te hebben.De volgende dag heb ik hem wat aangevuld met gekookte kleine aardappeltjes [ uit eigen tuin] in plakjes gesneden en wat gekookt ei er door heen.Ook lekker…..