Volkstuin van Bemar

sperziebonen-zoete aardappelcurry

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • zout naar smaak
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels olie
  • 3 middelgrote uien, in blokjes
  • 450 gr zoete aardappel
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 225 ml kokosmelk
  • 1 kilo sperziebonen (gebroken in klein stukjes)
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 eetlepels gehakte verse basilicum

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

  1. Meng de knoflook, gember, rode peper, zout, kerrie en kurkuma .Pureer dit in de vijzel tot een gladde pasta. Zet apart.
  2. Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg ui toe en roerbak deze goudbruin. Meng de kruidenpasta erdoor en bak een paar minuten mee om de olieën vrij te laten komen.
  3. Kook de sperziebonen vast beetgaar
  4. Voeg zoete aardappel en paprika toe en bak deze even mee. Voeg  de tomaten en kokosmelk toe en eventueel wat water of groentebouillon. Dek af en laat 15 minuten sudderen, haal dan het deksel van de pan, voeg de  voorgekookte sperziebonen toe en laat nog 10 minuten sudderen om de saus dikker te laten worden. Roer de verse basilicum er in de laatste minuut doorheen. Serveer met rijst of bv Turks brood.
%d bloggers liken dit: