Volkstuin van Bemar

spinaziezuring

De Spinaziezuring heeft bredere bladeren dan de veldzuring. Het heeft een zacht-zure smaak. Vroeg in het voorjaar kan er al geplukt worden. Het gaat ook om de jonge bladeren. De oude bladeren zijn minder geschikt om te eten omdat er dan teveel oxaalzuur in zit. Wanneer de plant in zaad schiet vormt deze een forse bloeistengel van minstens 1,5 m. Wanneer je die verwijdert vormt de plant nieuw blad.
De spinaziezuring is te eten als gewone spinazie, maar fijngesneden blad kan ook heel goed door een omelet. Het kan ook door soepen of vers kleingesneden over salades.

bron: Permacultuur Nederland https://www.permacultuurnederland.org/planten.php?zoek=&laag=&functieSER=Tjs=&page=30&pid=732&sort=

Plant familie: Polygonaceae (Duizendknoopfamilie)
Plantenlaag: Kruidlaag
Plantenfuncties: fruit, groentes, kruiden, bloemen, granen, noten, zaden, paddenstoelen, vers eetbaar, verwerkt eetbaar, houtproductie, windkering, omheining, groenbemester, inheems, vlinderplant, bijenplant, geneeskrachtig, overig, éénjarig, tweejarig, meerjarig,
Bloeitijd: mei – augustus
Oogsttijd: februari – november
%d bloggers liken dit: