Turkse Börek:
Op tv zag ik in het programma Binnenste buiten deze börek maken. Ik had juist kruiden uit de tuin mee genomen en wist nog niet wat ik ermee zou doen.Dit recept kwam als geroepen om de dille, bosui,rucola en peterselie te gebruiken.Ik had ook nog spinazie staan op de tuin,maar omdat ik na de hevige regen niet veel zin in al dat wassen en uitzoeken heb, kies ik vandaag voor de makkelijke weg: diepvries spinazie.
Ingrediënten:
- 1 pak filodeeg
- 400 g diepvries bladspinazie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1/2 tl komijn
- 150 g feta kaas
- 1 ei
- 1/2 bos peterselie
- 1 bos dille (voor zowel de salade als de yoghurtdip)
- 100 g rucola
- 1 bakje tuinkers
- 4 blaadjes munt
- 2 stengels bosui
- 1 bakje mini tomaatjes
- 1 citroen11
- 4 ml Turkse yoghurt
- olijfolie
- zout en peper
Werkwijze:
-
3
Verkruimel de feta kaas in een bakje. Klop het eitje los en zet ook dit klaar met een kwastje erbij.
-
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
-
6
Strijk het filodeeg als laatste in met wat ei en bak de börek in ongeveer 30 minuten in de oven gaar en krokant.
-
8
Voor de yoghurtdip hak je 4 takjes dille fijn samen met een teen knoflook. Meng dit met de Turkse yoghurt. Breng de dip op smaak met wat peper en zout.
Kok Ramon vertelde dat je het filo deeg eigenlijk kunt vullen met wat je maar wilt,maak ik er ook 1 met gehakt, tomaat, ui,knoflook en paprika.
Bevinding:
Beiden waren erg lekker, de salade was ook verrassend lekker, door de combinatie rucola,dille en peterselie. Ik had er geen tuinkers en bieslook doorheen gedaan.
Let bij het kopen van het filodeeg op dat je grote vellen koopt, ik had een pak met repen deeg, dus moest de repen aan elkaar plakken met het geklopte ei om er nog enigszins een rolletje van te kunnen maken.