Afgelopen week hebben we hard gewerkt in ons nieuwe huis. Omdat het een nieuwbouw appartement is moesten we alle muren eerst met voorstrijk behandelen voordat we ze konden verven.We hebben daar op ons gemak de hele week over gedaan.Tussen door moest er ook nog een en ander gekocht worden voor het nieuwe huis, dus wisselden we schilderen af met bezoeken aan  doe het zelf zaken,  Ikea en meubelzaken.Vanmiddag om half 2 waren we klaar met het klussen, is het huis gestofzuigd en kan het laminaat gelegd worden.Dat doen we dit keer niet zelf, maar heel luxe, we laten dat doen. Woensdag aanstaande komen daar 2 mannen voor.Ze denken er twee dagen voor nodig te hebben.Dus aankomend weekend kunnen we verder met schoonmaken en vast wat dingen verhuizen. Voor de grote spullen komt er maandag over een week een verhuisbedrijf, nog zo’n luxe die we ons dit keer permitteren. Wij gaan de jaren een beetje voelen ☺, dus al die zware dingen gaan we niet meer zelf doen.

Vanmorgen moest Ben schroeven halen, die nog in de schuur op de volkstuin lagen.Nog even bij de tuinbonen gekeken, die zijn nu praktisch allemaal opgekomen.Ik heb de zak met zaaimix mee genomen naar huis. In de blogs die ik volg en op Instagram zie ik allemaal berichtjes en foto’s voorbij komen van mensen die paprika’s, pepers en aubergines hebben gezaaid. Dat gaat bij mij dan ook  kriebelen, dat snap je. Dus snel wat zaaibakjes bij elkaar gegrist.Onze huidige woning wordt pas begin april aan de kopers overgedragen, dus ik kan hier mooi nog even binnen zaaien.Vanmiddag lukte dat omdat we, zoals gezegd vroeg klaar waren.De zaden van pepers, paprika’s en aubergines erbij gezocht en aan de slag gegaan.Maar zoals het spreekwoord luidt, is haastige spoed zelden goed en miste ik mijn plantenspuit om de bakjes van water te voorzien. Toen kwam ik ook nog tot de ontdekking dat ik de labels om op te schrijven wat er in de bakjes heb gezaaid, ook niet thuis heb.Dan maar van de nood een deugd maken en met papier en plakband namen aan de rand van de bak gehangen. Water gegeven met een maatbeker, want de bloemengieter is met de kamerplanten ook al verhuisd.

Ze hebben een lekker plekje in het raamkozijn gekregen, dus groeien maar!

Tussen het schrijven van dit blogje door heb ik de aardappelen opgezet en de laatste prei uit de vriezer. Die is wel een heel eind leeg nu, alleen nog wat snijbonen en sperziebonen.Van de prei maak ik een ovenschotel, lekker met aardappel puree, rul gebraden gehakt en wat nootmuskaat door de prei en de puree. Helaas: nootmuskaat is al ingepakt  in de verhuisdoos, melk: staat in het andere huis.Het wordt een verhuisversie vandaag van de ovenschotel die ik anders maak, maar zal ongetwijfeld ook smaken.Nog een week behelpen in twee huizen…..

Leuk als je een reactie achterlaat!