Volkstuin van Bemar

voor-en of bijgerechten

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Pesto:

 

Ingrediënten

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker door krieltjes, met tomaat en buffelmozzarella, door pasta of bij pastasalade met aubergine en noten.

bewaartip:

Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.

[gemaakt op 18-06-2017]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

rode bieten pastasalade:

  • 300 gr gekookte pasta, bv mini fusili

In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven in stukjes knippen. Bieten pellen en in blokjes snijden. Bieten, ui en pasta door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper.Ik heb dit gerecht ook gemaakt met de toevoegingen vanaf de rode ui. Hiermee is het ook als hoofdgerecht voldoende.Lekker met wat turks brood in plakken.Heerlijk als bijgerecht bij de BBQ

 

5 juli 2017

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kruidenazijn met Lievevrouwebedstro

  • 1/2 el verse Basilicum
  • 1 el vers Dilleblad
  • 1/2 el verse Rozemarijn
  • 1/2 el Pepermuntblad
  • 1 el vers Lievevrouwebedstro
  • 1/2 el Dragon
  • 2 Laurierbladeren
  • mespunt Kruidnagel, Kaneel en Koriander
  • 2 peperkorrels.

Alle ingrediënten in een fles met wijde opening overbrengen en zoveel azijn overgieten dat alles onderstaat.
Laat 3 weken trekken en schud de fles elke dag om. Daarna de kruiden uitzeven.
Deze azijn spaarzaam gebruiken in salades, ragouts of stoofpotten (= 1/3 van de hoeveelheid gewone azijn). bron: Anne Tannes tuin

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tomatensalsa:

Nodig:

  • 250 gr tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • paar takjes basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Pel en kneus de knoflook, doe ‘m bij de tomaten. Snipper de blaadjes basilicum en doe ze er ook bij.
  • Kruid de tomaten met peper en zout en giet er de olijfolie bij. Meng goed en doe alles in een bokaaltje. Sluit af en laat 24 uur marineren op een koele plek (maar niet in de koelkast

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

%d bloggers liken dit: