Er is nu weinig kleur meer in de tuin.We waren er vandaag even om te kijken of alles nog in orde was.Nadat er vorig jaar 3 maal is ingebroken, voelen we altijd onrust als we even niet zijn geweest.We gaan dus vaak alleen maar even kijken met dit weer,maar doen verder niets.

De tuin wordt steeds kaler, alle bomen hebben hun blad nu wel verloren, evenals ook de druivenstokken.In de bloementuin bloeit eigenlijk alleen nog een chrysant, die ik vorig jaar in de tuin heb gezet nadat hij thuis was uitgebloeid.In de olijfboom hangen rijpe olijven, ik heb echter geen idee of die eetbaar zijn.

In de moestuin bloeien rond de spruiten de goudsbloemen nog steeds, ik heb een klein bosje geplukt om thuis in het water te zetten..

Toch wat vrolijke kleur uit de tuin binnen.Eigenlijk is het een leuk bloemetje, ik had ze niet eerder geplukt.De zinnia’s gaven zolang bloemen dat die steeds mee naar huis gingen. Deze goudsbloemen staan kwa kleur nu leuk met de herfstbakjes etc die we in de kamer hebben met pompoenen,kastanjes, oranje lampionnetjes etc

Op de foto hieronder zie je ook de zaaddozen van de papavers die ik gedroogd had.Verder ligt er 1 kleine Rolet pompoen uit de tuin in, te klein om te eten.De tamme kastanjes en dennenappels hadden we in België gevonden toen we daar in oktober waren.

In de kas staat de kropsla er nog mooi bij, het moeten nog wat grotere kroppen worden maar ik heb goede hoop dat het nog wat wordt:

kropsla

Op verschillende plaatsen in de tuin hebben we het tuinafval gebruikt als mulchlaag.Wij hadden dat vorig jaar ook al uitgeprobeerd en dat is goed bevallen. Na de winter was de grond eronder heerlijk mul gebleven.Omdat we niet meer willen freezen om het bodemleven niet te verstoren, is dit een goede manier.Op de foto hieronder zie je een verhoogde bak die ik heb afgedekt met het groen van de bieten die ik er vorige maand heb uitgehaald.mulchlaag

One Reply to “Weinig kleur meer.”

  1. Hier is de tuin ook in rust.De witloofwortels heb ik een week geleden in de grond gstopt in een emmer en oop koele plek gezet en afgedelt met een grote bak zodat ze in de donker kunen groeien en mooi wit blijven.Ze staan al4 cm bogen en zouden na 3 weken al kunnn geoogst worden.Verleden jaar had in witloofdotten van 400 gram.Ze kan ze langer of korter laten staan.ze zijn vershrikkelijk lekker

Leuk als je een reactie achterlaat!